I veckan blev det klart att svenska affärssystemleverantören IFS tar hem en affär med danska Maersk Drilling och Maersk Supply Service, värd motsvarande 77 miljoner kronor. Och hos IFS är det mungiporna uppåt som gäller.

– Den här erp-affären är ett av de största kontrakten i Danmark i år och topp fem i Norden. Vi har haft andra delar av samma koncern tidigare, men det här är ett helt nytt kontrakt, säger en nöjd Glenn Arnesen, skandinavisk vd på IFS.

Att kunden enligt det tidigare kontraktet anlitade IFS bittra rival SAP är så klart något som glädjer Glenn Arnesen extra mycket.

– Jo, det är så klart en stor bonusgrej, säger han och konstaterar att även Microsoft och Oracle var med och bjöd på affären.

– Det känns fantastiskt bra för oss att visa att vi kan slå de stora globala aktörerna.

Glenn Arnesen poängterar att IFS har valt att tydligt fokusera på vissa områden i konkurrensen med de globala jättarna, och det är just det som har betalat sig vid det här kontraktet.

– Vi kan inte ha en affär för alla utan vi måste ha fokus på några segment. Just när det gäller företag inom olja och gas har vi en bra verksamhet i Norge och där kan vi leverera mycket värde för pengarna i en bransch där operationen måste gå bra, säger han om vad som fällde avgörandet.

– Det är företagskritiskt för kunderna att ha en lösning som är användarvänlig och jag vet att det var ett av kriterierna som Maersk tittade på, att det ska fungera bra för personalen ute på oljeriggarna.

Exakt hur leveransen kommer att gå till är inte klart än. Den kampen står just nu mellan tre av IFS partners.

– Vi har sagt att vi ska jobba mer med partners framöver, även på enterprisekunder. Vi har just nu en förfrågan ute hos tre systemintegratörer, Mahindra, Tata och Accenture. En av de tre ska vi ta in i projektet, säger Glenn Arnesen.