– Vi anpassar verksamheten till verkligheten, där vi bedömer att vi fått ett betydligt svagare konjunkturläge efter sommaren samtidigt som vi genomför en paketering av vårt erbjudande, säger Litiums vd Christian Rosendahl.

Litium, som är en webb- och e-handelsleverantör med egna produkter och tjänster inom webb och e-handel, har totalt ett 60-tal anställda på kontor i Jönköping, Stockholm och Helsingborg samt en utvecklingsavdelning i Ukraina.

Varslet berör anställda på samtliga kontor och över hela verksamheten. Vd Christian Rosendahl förnekar tidigare siffror som förekommit och som talat om att bolaget skulle ha varslat ett drygt 20-tal personer.

– Det varsel som vi lagt berör elva personer i hela verksamheten och rör en minskning av verksamheten rakt av och berör ingen speciell kompetens eller avdelning, Christian Rosendahl.

På frågan om den nu fastställda neddragningen räcker för att överleva den svaga konjunkturen, svarar han:

– Ja, det gör det enligt vår plan, som också innebär att vi behåller alla våra kontor. Det vi nu gör är en dimensionering efter verkligheten och den rådande konjunkturen, säger han och tillägger:

– Men det långsiktiga målet handlar om tillväxt, där varje ort och kontor ska växa med sin marknad. Vi får se hur konjunkturen utvecklar sig nästa år, men just nu ser vi till att vi är rätt stöpta för den befintliga situationen, säger Christian Rosendahl.

Så sent som i april i år uppgav Litiums affärsområdeschef i Jönköping att bolaget satsade på att öka personalen på det kontoret från 23 personer till minst 30 personer.

Hösten 2009 så bantade bolaget bort nio personer från verksamheten och det kontoren i Helsingoborg och Jönköping som drabbades av neddragningarna den gången.

Litium ägs av grundare, styrelse och ledning, med fastighetsbolaget Fastpartner som huvudägare.

Samtidigt med nerdragningarna gör Litium en paketering av sitt erbjudande, där man packar om sitt erbjudande av både produkt och tjänster till nya paket, där e-handelslösningar med best practice inom b2b och b2c är först ut.