E-handlaren Mobilgiganten, som säljer mobiltelefoner, tillbehör och mobiltjänster, kommer framöver att vara en del av Dialect-kedjan. Affären, som blev klar strax före årsskiftet, innebär också att Dialect stärker sin e-handel.

– Det här är en fantastisk investering för oss. Mobilgiganten är ett snabbväxande och lönsamt företag, trots det just nu tuffa klimatet i branschen. Verksamheten inom e-handel är dessutom ett mycket passande komplement till vår koncern, säger Dialects vd Mats Kraitsik Kalvik.

Mobilgiganten har 45 anställda och omsatte 90 miljoner kronor under 2012.

– I dag är vi partner till samtliga Sveriges största mobiloperatörer och så gott som experter inom telekombranschen. Att bli en del av en stark koncern som Dialect ger oss fantastiska möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten, säger Mobilgigantens vd Amir Poursamad.

I oktober köpte Dialect Telesystem Communications, med verksamheter i Malmö, Landskrona, Helsingborg, Hässleholm och Kristianstad.

– Vi kommer fortsätta expandera i hela landet. Vi letar framför allt efter konsolideringsmöjligheter som passar i vårt erbjudande av it- och telefonitjänster till små och medelstora företag, berättar Mats Kraitsik Kalvik.