Fyra aktörer var med och konkurrerade om avtalet med Malmö stad. Utöver Atea var Dustin, Supplies Team och Akademin Stigborg med och tampades om miljonerna.

Närmast att ta hem affären i kampen med Atea var Dustin, men de föll på målsnöret.

– Det är pris som gäller och vi är helt enkelt mest konkurrenskraftiga, säger Ateas regionchef Peter Falk om vad som avgjorde till deras fördel.

Att Atea, med sin dominerande storlek, går in med attraktiva priser har IT24 skrivit om tidigare.

Har ni dumpat priserna den här gången också?

– Nej, vi har en slimmad organisation och kan därmed ordna bra priser. Att vi kan leverera klienter till en bra kostnad kan vi tacka vår logistikapparat i Växjö för. De har svart bälte i logistik, säger Peter Falk.

Avtalet är tecknat på två år, med möjlig förlängning i ytterligare två år, och beräknas vara värt cirka 44 miljoner kronor per år. Ateas uppdrag blir att ta hand om stadens alla datorer, läsplattor, telefoner, skärmar och andra datortillbehör.

Produkterna kommer staden att upphandla separat, men de hanteras av Atea och staden beställer genom Ateas digitala beställningsportal.

Affären med Malmö stad innebär att Atea förlänger med en tidigare kund.

– Ja, vi har goda relationer sedan tidigare, men det har ingen betydelse i en sådan här upphandling. Då är det bara pris som gäller, säger Peter Falk.