Det var i morse som en stulen traktor smashade in i Media Markts skyltfönster i butiken i Birsta norr om Sundsvall. Tjuvarna ska ha kommit över mobiltelefoner och andra varor. Hur mycket de stulna prylarna var värda är dock oklart i dagsläget.

Det här är andra gången på åtta dagar som hemelektronikkedjan drabbas av ett fordon genom väggen-inbrott. Så sent som i onsdags förra veckan rammades en av kedjans butiker i Göteborg av en frontlastare.

– Vi har varit ganska förskonade från det här tidigare, men nu har vi alltså haft två stycken inbrott på en vecka. Det är bara att hoppas att det inte sker igen, säger Anna Sjödin, kommunikationsansvarig på Media Markt.

Efter inbrottet i Göteborg valde Media Markt att göra en annonskuopp i lokalpressen. Anna Sjödin säger att det även den här gången blir en liknande annons.

– Vi kommer att gå ut med en liknande annons imorgon i lokalpressen. Det är otroligt tråkigt när sådana här saker händer, men vi tror att det blir lite lättare att hantera om man försöker ta det med lite humor, säger Anna Sjödin.