Droppen som fick bägaren att rinna över var det senaste bokslutet, där Groupon varken infriade omsättnings- eller resultatförväntningarna och dessutom tvingades sänka sin prognos inför nuvarande kvartalet.

Andrew Mason meddelar sin avgång i ett e-postmeddelande, efter flera månader av rykten.

"Efter fyra och ett halvt intensiva och underbara år som vd för Groupon, har jag bestämt mig för att lägga mer tid med min familj", uppger Mason i brevet. Med tillägget: "Jag bara skojar – jag fick sparken idag".

Därefter följer en utläggning om Groupons problem och ett konstaterande om att han som vd är ytterst ansvarig för dem. Han uppger även att det inom Groupon råder enighet om vad som behöver göras och att ett vd-byte kan ge företaget en ny chans. Bakom Masons avgång ligger inte bara ett dåligt resultat, utan även en konflikt om hur Groupon ska utvecklas med bland annat styrelseordföranden Eric Lefkofsky.

Enligt Wall Street Journals blogg All Things Digital har istället Eric Lefkofsky och Groupons vice styrelseordförande Ted Leonsis bildat ett vd-kansli som ska styra Groupon tills företaget har utset en ny vd.