I den nya boken “Ett år med Mojang – Minecraft bakom kulisserna” av journalisten Thomas Arnroth berättas bland annat om hur Mojang delar ut bonus till sin personal i samband med bolagets kombinerade julmiddag och julfest.

Denna landar på 100 000 kronor per person, efter skatt.

Det här var den andra stora bonusen under loppet av ett år för de anställda på Mojang. I mars förra året uppmärksammades det i media när Markus Persson skänkte hela sin utdelning för 2011 till de anställda. Denna var på 25 miljoner kronor.

Bonusfrågan har diskuterats i Mojangs styrelse.

– Att beräkna ett bonussystem i vår situation är ju jättesvårt, hur gör man det när några jobbar med Minecraft och andra med Scrolls till exempel. Det ena genererar hundratals miljoner i intäkter, det andra ingenting just nu, säger vd Carl Manneh i boken.

I stället har de tre ägarna satt ett annat mål, nämligen att vara "världens bästa arbetsplats".

– Det handlar om allt från att det ska vara kul att arbeta hos oss, att vi ska jobba med roliga saker som vi verkligen vill arbeta med, till att vi bjuder på resor, att det ska hända roliga saker och att vi ger pengar. Vi kommer nog inte att hitta ett system för det, jag vet inte ens om vi vill ha det. Man kan ju inte heller jämföra oss med indieutvecklare på det sättet längre. Om man i stället jämför med vilket bolag som helst så är det ju oerhört generöst att ge fyra månadslöner extra i bonus till varje anställd. Det händer ju inte någon annanstans än hos oss.

För Mojang kostade bonusen ungefär sju miljoner kronor, står att läsa i boken.