Johan Rosenblom säger att orsaken till att han nu lämnar är att han ska ta sig an nya utmaningar utanför organisationen. Vilka det är återstår att se.

Han kom till Media Markt 2010, och har sedan dess byggt upp och lett marknadsorganisationen, lanserat nytt reklamkoncept och etablerat Media Markts varumärkesplattform.

– Det är med blandade känslor som jag lämnar mitt uppdrag och ett fantastiskt team. Tillsammans med bolaget har jag varit med på en spännande resa. Jag kom in när vi skulle öppna vårt 13:e varuhus och nu har vi öppnat 28 varuhus och lanserat e-handel. Media Markt är ett fantastiskt bolag och jag tar med mig massor av lärdomar och goda relationer vidare i karriären, säger Johan Rosenblom i ett pressmeddelande.

Media Markt uppger att de ännu inte har beslutat om någon efterträdare.

– Nu när Johan väljer att sluta på egen begäran kommer vi naturligtvis sakna honom och vi är tacksamma för det han har gjort för oss och vårt varumärke. En av hans förtjänster har varit att bygga upp en stark marknadsorganisation som kommer att fortsätta att förvalta ett starkt Media Markt, kommenterar vd Mikael Hagman.