Webhallen har en omsättning på 873 miljoner kronor. Bolaget har tio fysiska butiker och därtill näthandel. Totalt har Webhallen 145 medarbetare.

– De tar marknadsandelar och har haft en tillväxt på i genomsnitt 18 procent per år de senaste fem åren. Den prestationen imponerar på oss, inte minst med tanke på att Sverige är en mycket krävande marknad med stor konkurrens, säger Ole Vinje, koncernchef i Komplett Group.

Webhallen har sedan 2005 varit ägt av franska Pixmania. I en genomgång som IT24 gjorde i september förra året visade det sig Webhallen, trots krisen som råder i elektronikbranschen, levererar en stabil vinst. Under det brutna räkenskapsåret 2012 gjorde de en vinst på 18 miljoner kronor.

Webhallen blir en självständig division i Komplett Group och ska fortsätta ha sitt huvudkontor i Stockholm

– Genom uppköpet stärker vi vår position i Sverige och Skandinavien ytterligare. Vi ser fram emot att följa och vara delaktiga i Webhallens utveckling i tiden som kommer, säger Ole Vinje.

Wilhelm Sporrong, operativ chef på Webhallen, säger i en kommentar till affären:

– Vi är mycket glada och stolta över att bli en del utav Komplett-familjen. Med våra gemensamma kunskaper, målgrupper och resurser kommer vi att kunna bli än mer konkurrenskraftiga, och fortsätta vår nordiska expansion.

Ingen prislapp på affären uppges.