Som IT24 skriver i dag köper norska elektronikhandlaren Komplett upp den snabbväxande svenska återförsäljaren Webhallen.

Hittills har Webhallen ägts av brittiska elektronikhandlaren Dixons.

Men enligt operative chefen på Webhallen Wilhelm Sporrong kommer ägarbytet inte att medföra några större förändringar, varken för bolaget eller deras kunder:

– Vi ska arbeta på precis samma sätt som tidigare, helt självständigt, liksom vi har gjort under våra tidigare ägare, säger Wilhelm Sporrong. De planer som finns är de planer vi haft sedan tidigare.

Detta innebär bland annat fortsatt butiksexpansion. Webhallen har i dag tio fysiska butiker. I år kommer ytterligare minst två butiker att öppna, varav en i Stockholmsområdet. Vart den andra förläggs är inte officiellt ännu.

Vidare ska bolagets centrallager fortsätta husera i Fruängen utanför Stockholm.

Det är uppenbart att Wilhelm Sporrong är entusiastisk inför ägarbytet.

– Det här är fantastiskt bra. De var inte ensamma om att vara intresserade, men ända sedan diskussionerna kom igång har jag hoppats på att det skulle sluta med att de köpte. Det är en bra kombination. De är starka i Norge, men har haft det tuffare i Sverige. Vi har en stark tillväxt i Sverige och vill in på nya marknader.

Wilhelm Sporrong fortsätter:

– Dessutom är både Komplett och Webhallen starka inom hårdvara och komponenter, och det här kan ge synergier och fördelar på till exempel inköpssidan, säger Sporrong.