Jan Hellgren har en lång erfarenhet av it- och konsultbranschen och kommer närmast från en tjänst som marknads- och produktstrategichef på it-utbildningsföretaget Cornerstone.

Han har redan påbörjat sitt nya uppdrag på Qbranch, där han också ingår i bolagets koncernledningsgrupp.

Dessförinnan jobbade han under ett antal år på Qbranch i olika roller som konsultutvecklingschef, produktchef och senast i rollen som produktmarknadschef.

Han har tidigare också haft en roll som konsult- och enhetschef på it-säkerhetsföretaget Nexus och jobbat som instruktör inom it-utbildningsbranschen.

– Min styrka är förmodligen kopplingen mellan produktutveckling, marknad och affär, så i min nya roll kommer jag att verkligen få arbeta med det jag brinner för. Dessutom ger den internationella kopplingen, som numera finns i Qbranch, tillgång till en utökad produktportfölj som öppnar upp många spännande möjligheter för oss och våra kunder. Detta är en utmaning som det inte går att tacka nej till, säger Jan Hellgren och fortsätter:

– Qbranch är ett av Sveriges främsta bolag när det gäller att utnyttja det bästa ur tre världar. Det vill säga att kombinera kundens egen miljö, vår svenskbaserade infrastruktur med internationella molntjänster och det man brukar kalla hybridlösningar. En av mina uppgifter är att få fler att förstå vad vi gör, säger Jan Hellgren.

Qbranchs vd Ulf Engerby är glad över att få tillbaka en gammal bekant:

– Vi är mycket glada att Jan Hellgren är tillbaka. Han är en kunnig samt omtyckt ledare och produktutvecklingsmässigt kommer det att hända mycket spännande på Qbranch framöver, säger han.