Etableringen i Indien sker tack vare den starka efterfrågan som bolaget ser inom cloud- och serverhosting och för att bolaget under tre år bedrivit verksamhet via partner i Indien.

– Att ett mindre bolag som Ipeer etablerar egen verksamhet i Indien så här snabbt och i den här skalan, är ett bevis för hur väl Sverige och Indien kan komplettera vandra i den kraftigt växande marknaden för Cloud- och hostingtjänster, säger Anders Malmström, chef för India för Business Sweden, som hjälpt till vid etableringen.

Det nya kontoret i Bangalore kommer att bemannas med ett tjugotal anställda och utan att några tjänster flyttas från Sverige samtidigt som att Ipeer också kommer att kunna växa på hemmaplan.

Det innebär bland annat att bolagets omsättning väntas fördubblas till 100 miljoner kronor fram till och med 2015.

– Dagens företag behöver snabba och säkra webblösningar till lågt pris och kunnig support dygnet runt. Det är vad vi på Ipeer specialiserat oss på.

Genom att som första svenska serverhost starta eget i Indien, kan Ipeer erbjuda ännu fler kunder mer ovärderlig support direkt när det behövs. I ett första steg anställer vi nu ett tjugotal system- och applikationsadministratörer, säger Ipeers Indienchef Anto P Rayen, som tidigare varit verksam på IBM.