Han kommer närmast från en tjänst som försäljningschef för Klarnas betallösningar i Norden och Nederländerna. Han efterträder Ingrid Lindström som lämnar bolaget.

Med tillsättningen av Jakob Söderbaum som ny vd hopas Wywallet att ytterligare kunna öka antalet kunder och handlare och att samtidigt fokusera på att ta moderna attraktiva tjänster till marknaden.

– Jag ser fram emot att få vara med i nästa steg av Wywallets resa. Mitt mål är att stärka bolagets affär och se till att vi blir Sveriges bästa mobila betaltjänst, säger Jakob Söderbaum, vd på Wywallet.

Han har en bred erfarenhet inom konsumentnära tjänster, e-handel, försäljning och betalbranschen och kommer närmast från Klarna, där han var försäljningschef för betallösningar. Innan dess var han affärsområdeschef på Bwin, vd på Spray, operativ chef på Postkodlotteriet liksom olika chefsjobb på företag som Viasat, MTG och Metro.

– Jag är glad att vi lyckats attrahera Jakob Söderbaum för jobbet. Han har den kompetens som krävs för att kunna ta Wywallet till nästa nivå. Mobila betalningar kommer att öka enormt de kommande åren. Jag är övertygad om att Jakob tillsammans med sina medarbetare säkerställer att Wywallet har en ledande roll i den utvecklingen, säger Bo Magnusson, styrelseordförande i 4T/Wywallet.

Enligt Bo Magnusson har betalningstjänsten Wywallet haft ett utmanande första år med många lärdomar, men står idag på en bra grund med över 800 000 kunder.