Office Management är en återförsäljare med fem affärsområden som levererar helhetslösningar inom it, kommunikation och kontor.

Enligt Office Managements vd Mats Ågren är förvärvet av Hermelin IT-Partner en viktig del i bolagets satsning på lönsam tillväxt, vilket kommer att ske både organiskt som genom förvärv i Sverige.

Hermelin IT-Partner grundade 2000 av Maximilian Hermelin och är ett företag som erbjuder tjänster inom både it-drift, it-konsultation och cad.

Det uppköpta bolaget, som har 29 anställda, omsatte 34 miljoner kronor 2012 med ett rörelseresultat på 4,4 miljoner kronor. All personal kommer att följa med till den nya köparen.

– Tillsammans med Hermelin blir vi en starkare samarbetspartner åt våra kunder inom it och it-infrastruktur. Dessutom kommer vi att kunna ta ett tydligare helhetsansvar för våra kunders it-miljöer, säger Mats Ågren.

Office Management jobbar med affärsområden som it, it-drift, it-lösningar och dokumenthantering, videokonferens och AV-lösningar, telefoni och facility services.

– Vi har gjort en fantastisk resa och är stolta över den verksamhet vi byggt upp, men kände att vi med en större organisation kan möta våra kunders behov ännu bättre med hjälp av Office Management, säger Thomas Wahström, vd på Hermelin IT-Partner om sin nya ägare.

Ingen av parterna vill uppge storleken på köpesumman.