IT24 har tidigare skrivit om de ständiga omorganisationerna på Fujitsu Sverige, där tre Sverigechefer kommit och gått på i princip lika många år.

Nu kommer beskedet att 120 personer tvingas lämna bolaget när förhandlingarna med facket har avslutats.

– Det ligger ett varsel på drygt 100 personer. Det är en processs som pågår nu och som kommer att avslutas i juni, säger Björn Landerberg, kommunikationsansvarig på Fujitsu till IT24 och svarar så här på vad det är som tvingat fram de senaste åtgärderna:

– Det främsta skälet är att vi håller på att bli en mer nordisk organisation, där vi samordnar vår verksamhet. Det andra skälet är att vi vill bli mer kostnadseffektiva i det vi gör.

Det har varit en tuff tid för svenska Fujitsu, men enligt Björn Landerberg är det här ett av de sista stegen i den omorganisation som bolaget genomför.

– Svenska Fujitsu kommer att finnas kvar som innan, men vi kommer att samordna supportfunktioner och leveransfunktioner inom Norden. Förra året påbörjades en process, och det här är ett sätt att gå i mål med den nordiska organisationen.

Exakt var varslet kommer att slå hårdast geografiskt är inte helt klart, men enligt vad IT24 erfar handlar det främst om kontoren i Göteborg och Kista.

– Det är där vi har mest folk, så det kan hända att det blir den effekten, säger Björn Landerberg.

Hur många är det kvar på svenska Fujitsu efter den här nedskärningen?

– Vi är cirka 1100 kvar, så det är inte en fråga om att förändra verksamheten utan vi rullar på som tidigare.