Banco Santander, som mätt i börsvärde är eurozonens största bank, meddelar idag att man gör en strategisk investering på 5 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 45 miljoner, i svenska Izettle.

Banco Santander är den största finanskoncernen i Spanien och Latinamerika, men är även verksamt i Storbritannien, Portugal, Tyskland, Polen och USA. Izettle har sedan tidigare haft ett samarbete med banken i Spanien och Storbritannien.

– Vi vill föra Izettle till resten av världen och för att göra det måste vi ha strategiska partnerskap med världsledande banker. Vår relation med Banco Santander är central för vår övergång från europeisk till global expansion, säger Izettles grundare och vd Jacob de Geer om nyinvesteringen.

– På alla de marknader vi verkar finns det miljontals av småföretagare som behöver alternativ till traditionella kortterminaler och enkla lösningar för att hantera och få överblick över sina transaktioner. Vi satsar och tror på innovation som tillgodoser nya behov hos våra kunder och vi är övertygade om att Izettles innovativa teknologi kommer att vara avgörande för många småföretagares fortsatta affärsverksamhet, säger Ramón Tellaeche, ansvarig för Santander cards på Banco Santander.

Izettle finns idag på sju marknader i Europa: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Spanien och Storbritannien.