– Tanken med Resrc är att förmedlare, konsultbolag och slutkunder som köper it-konsulter ska ha en enda plats att vända sig till. För köparna innebär det tillgång till ett större nätverk och effektivare verktyg än vad de kan bygga upp på egen hand, och för säljarna innebär det en bättre marknadsöversikt och en minskad administration.

Vilka är det som ligger bakom satsningen och när drog ni igång?

– Vi är fem personer som jobbat länge på Madeo och Zerochaos och vi gick live den 6 maj. Sedan januari har vi byggt avancerade systemstöd för att handla konsulter. Det vi har sett är en utveckling som sker på alla marknader. För fastighetsmäklarna har Hemnet blivit den plats där alla annonserar. Hemnet är dock inte oberoende, utan ägs av de största mäklarbolagen. Tittar man på andra branscher och marknadsplatser som till exempel Blocket, Nasdaq och Monster är det inte så.

Har inte ni samma typ av koppling till Madeo och Zerochaos?
– Nej, vi har brutit oss loss därifrån eftersom vi ser att det här behövs på marknaden.

Hur många bolag har ni fått med, och vilken typ av bolag är det?
– Runt 380 bolag har vi idag, så vi ser att det finns ett stort intresse. Det är en mix, från börsbolagen till egenföretagare och allt däremellan. De som har börjat annonsera är framför allt mäklare som inte har ett jättenätverk, och konsultbolag som vill ha underkonsulter.

Är det på annonserna ni ska tjäna pengar?
– Nej, vi tänkte ta betalt för systemstöd. Det finns en del crm-verktyg och annat som man kan köpa till.

Hur ser er målsättning ut, vad vill ni ha uppnått vid slutet av året?
– Vi vill vara den naturliga marknadsplatsen för andrahandsmarknaden i Sverige. Det gäller framför allt för mäklare och konsultbolag, vi räknar inte med att slutkunderna ska handla här.