Budskapet från Nokia på dagens presskonferens var att de cirka 12 000 anställda i Norden kommer att vara kvar. Det gäller således även den svenska verksamheten.

– De som är anställda i Norden kommer att vara kvar och arbeta med Microsoft. Vi kan tyvärr inte ge några lokala kommentarer, säger Nokias kommunikationsansvarige Edvard Bergström.

– Vi kommer att jobba på precis som vanligt och vårt primära fokus nu kommer att vara att få ut Lumia 925, och där har vi hela tiden haft ett nära samarbete med Microsoft.

Han säger att det totala antalet Nokia-anställda i Sverige idag ligger runt 80 stycken.

Av dessa sitter runt 60 personer, av vilka majoriteten kommer från förvärvet Scalado, på en utvecklingsavdelning i Lund. De är dock inte anställda av svenska Nokia, utan av det globala bolaget.

På det svenska bolaget sitter knappt 20 personer på huvudkontoret på Drottninggatan i Stockholm, samt ett mindre antal personer i Göteborg och på Nokia Here i Sickla.

Sedan i juni finns det ingen Sverigechef på bolaget, då Johan Eidhagen valde att tacka för sig.

– Jag har frånträtt den tjänsten. Det gjorde jag precis innan sommaren, så jag sitter från sidlinjen och tittar på nu, säger Johan Eidhagen apropå dagens storaffär.

Vad ska du göra framöver?
– Det får vi se. Det är ingenting klart i dagsläget.