Kursen fick under tisdagen skjuts av att Netflix tjänst inom kort kommer att erbjudas via Virgin Medias kabel-tv-utbud i Storbritannien.

I en första lanseringsfas kommer Netflix att testas av 40 000 Virgin-abonnenter med nödvändig tillgång till en digitalbox från Tivo. Senare i år ska tjänsten erbjudas samtliga 1,7 miljoner brittiska Virgin-kunder med Tivo-box.

Avtalet betecknas av många bedömare som banbrytande i och med att det är första gången Netflix webbaserade film- och tv-tjänst inkluderas i utbudet hos en större leverantör av kabel-tv.

– Det är ett stort avtal, särskilt om det bidrar till att öppna dörren för
operatörer globalt att integrera och streama innehåll från OTT
(internetdistribuerade betal-tv-tjänster), säger Steve Wymer, talesman för Tivo, till Bloomberg.

– Att kabel-tv-branschen överväger att addera Netflix innebär en stor
riktningsförändring, instämde Daniel Ernst, analytiker på Hudson Square Research.

I dagarna lanseras Netflix dessutom i Nederländerna, i enlighet med de planer som presenterades för några månader sedan. Nederländerna blir Netflix fyrtioförsta geografiska marknad. Netflix har 37 miljoner streaming-abonnenter varav merparten är hemmahörande i USA.

Förra kursrekordet sattes den 13 juli 2011 då aktien stängde på 298:73 dollar. Netflix har stigit 238 procent bara under 2013.

I investerarledet är Carl Icahn en av de stora vinnarna. Hans investering har femfaldigats under mindre än ett år och innehav är nu värt 1,7 miljarder dollar, enligt Bloombergs beräkningar.

– Jag tycker fortfarande att det är ett bra köp, även om det inte är samma sak som när den stod i 58 dollar, sammanfattade Carl Icahn i en intervju under tisdagen.

NYHETSBYRÅN DIREKT