Enligt vad IT24 erfar har flera medarbetare redan börjat söka sig till andra arbetsgivare, och än mer turbulent kan det bli när flytten blir realitet i november.

– Vi börjar i november och så flyttar vi successivt, säger CGIs hr-chef Anna-Karin Samuelson, som säger så här om reaktionerna på flytten:

– Att byta lokal väcker alltid känslor. Många som bor i Nacka eller Värmdö, och som har barn som ska hämtas och lämnas, kommer så klart att påverkas. Men vi försöker hitta möjligheter till bra kommunikationer. Vi pratar även mycket om smart working, det vill säga att jobba på en annan arbetslpats än på kontoret, och vi kommer att införa flexpay i oktober, vilket ger en attraktiv lösning för att köpa kollektivbiljetter.

Hon poängterar dock att den bild hon har är att flyttbeskedet i första hand har tagits emot positivt, och att pendlingsmöjligheterna är goda.

– Vi kommer att sitta nära både tunnelbanan och pendeltåget och även närmare Arlanda då vi har många internationella besökare. Och det är många som tycker att det här är fantastiskt roligt och spännande också.

Och även om det finns Nackabor som är besvikna säger Anna-Karin Samuelson att det också finns prov på det motsatta, det vill säga att CGIs attraktionskraft som arbetsgivare ökar i och med flytten till Kista.

– Jag märker ett stort intresse hos många andra också, som vill börja jobba hos oss. Jag tror att det blir en fördel för oss att sitta i Kista, inte minst i vår bransch. Dessutom tror jag att det kan väcka en nyfikenhet på oss som företag.

Så några väljer att lämna, och några att söka sig till er. Vad tror du slutresultatet blir, plus eller minus?
– Det är omöjligt att säga. Det finns alltid en naturlig omsättning, och den ligger på en hälsosam nivå idag. Jag hoppas givetvis att alla följer med och ger Kista en chans. Jag ser inte att det är så dramatiskt. Det är klart att det blir ett längre pendlingsavstånd, men mellan en halvtimme och 45 minuter har man nästan oavsett var man bor i Stockholm.

Huruvida det blir huggsexa bland konkurrenterna återstår att se. Än så länge råder en blandad bild av hur andra konsultbolag märkt av CGIs flyttplaner. Se bildspelet.

Även 2006 gjorde bolaget, då fortfarande under namnet WM-data, en stor flytt från Gärdet till Nacka strand.