IT24 skrev nyligen om den tyska mjukvarujätten Software AGs nya initiativ att storsatsa på partnerledet.

Nu har det svenska dotterbolaget även gjort klart med en ny chef, som även han har ett förflutet som partneransvarig. James Ek kommer nämligen närmast från Qliktech, där han hade hand om den svenska partnerförsäljningen.

Innan det har det till stor del varit IBM som gällt under många år, i olika roller och vid flera tillfällen. Först under en sjuårig sejour och senare som Sverigechef för Collaboration Solutions Software, dit han kom efter en mellanlandning på Connecta, som ansvarig för deras affärsområde IBM.

Själva mjukvaruvärlden är knappast obekant. Men framöver får han konkurrera med sin gamla trygga hamn IBM.

– Ja, det blir första gången. Qliktech var något annat, men det är ett oerhöt spännande företag inom ett spännande område. Men nu när den här chansen kom fanns det anledning att byta, säger James Ek.

Vad är det som lockar med Software AG?
– Dels att jag har jobbat inom området förut. Men framför allt att bolaget idag har en väldigt bred portfölj som jag inte tror att tillräckligt många känner till, efter ett antal stora uppköp under de senaste tio åren. Bolaget är visserligen stort globalt, men i Sverige och Norden är vi inte lika stora som vi kan vara.