Även om han lämnade över vd-sysslorna på Enfo så har han inte suttit helt overksam under det år som gått sedan han officiellt lämnade den posten.

– Nej, jag har officiellt varit anställd av Enfo fram till nu och även suttit med i bolagets styrelse hela tiden. Jag har också suttit i styrelsen för andra, spännande bolag och planerat för nästa fas i livet.

– Det känns fantastiskt att mitt i livet få ta sig tid att tänka efter vad man vill göra i framtiden, och efter moget övervägande kände jag mycket starkt för Candidator eftersom jag tror på it som tjänst som någonting kunderna vill ha, säger Johan de Verdier.

Candidators nya vd Johan de Verdier har lång erfarenhet av att driva och utveckla it-bolag och förutom tidigare vd-jobbet på Enfo Sweden har han tidigare också haft ledande positioner i bolag som Framfab, Zipper och Guide Konsult.

Candidator har som ambition och affärsidé att erbjuda en kombination av lokal drift och molntjänster genom att mindre bolag lättare kan kombinera den lokala närvaron hos kund med att erbjuda drift både i lokala hallar och molntjänster.

– Candidator är ett mycket välskött och dynamiskt företag, som har en fantastisk potential att fortsätta växa och bygga långsiktiga relationer med existerande och nya kunder. Det finns kapacitet och en jättespännande möjlighet i både jobbet och i bolaget, säger Johan de Verdier och förklarar.

– It-outsourcingmarknaden mot små- och medelstora företag är en marknad i kraftig tillväxt, och jag tror att många företag där ute överlåter sin it åt aktörer som Candidator för att köpa it som tjänst. Men det finns också många som inte gjort det ännu, och det ser jag som en spännande möjlighet, tillägger han.

Någonting annat som lockade Johan de Verdier till att ta jobbet som vd på Candidator är att ägarbilden förändrades i våras genom att det lilla investmentbolaget Sobro med bröderna P-O och Ragnar Söderberg gick in som huvudägare. Dessa båda är också storägare i investmentbolaget Ratos.

I samband med det fick Candidator också en ny styrelseordförande i Ronny Roos, med 20 års verksamhet i WM-Data bakom sig.
Det bäddar enligt Johan de Verdier för tillväxt i bolaget och tanken där är att växa och flerdubbla verksamheten. Candidator omsätter idag drygt 100 miljoner och i planen finns en förhoppning att den omsättningen ska flerdubblas under den närmaste femårsperioden.

– Jag älskar att jobba i tillväxtföretag och det är också därför som jag anställts. Det är den resan som jag lockas av, att få ta den okända diamanten Candidator från Alingsås till att bli en ledande, nationell spelare inom it-outsourcing, säger Johan de Verdier.
När det gäller den kommande tillväxten berättar han att den ska genom organisk tillväxt, men också genom förvärv.

– Vi pratar om tillväxttal på 50-50 eller 40-60 när det gäller förvärv respektive organisk tillväxt. Den exakta andelen är inte helt fastslaget ännu, säger han.

– Jag kommer också att få tillfälle att köpa in mig i bolaget, men jag blir en liten delägare i sammanhanget, Johan de Verdier.