Shejk Mohammed Al-Amoudi, som bland annat äger Preem och som även har investerat i ett antal andra teknikbolag, väljer att investera 5 miljoner kronor QCG Swedem, som är moderbolag för konsultbolaget Qgroup.

Konsultbolaget, som startades 2012 av Knowit-veteranerna Mikael Kretz och Håkan Paulsson består idag av fem specialiserade dotterbolag inom PLM, applikationsutveckling, systemarkitekturer, inbyggda system och teknikinformation, kommer nu växla upp ytterligare på sin tillväxtresa.

– Det är lite kul att det finns en tro på oss som bolag och att någon ser att det finns utvecklingspotential för konsultbranschen i Sverige överhuvudtaget. Vi ska använda pengarna till att expandera i ett raskt tempo. Vi kommer att fortsätta anställa folk, och när man växer ett bolag snabbt kan man behöva lite cash i början, säger vd Jon Carvell till IT24.

– Vi har på 18 månader rekryterat 65 duktiga medarbetare och fått över 25 kunder och koncernen är redan kassaflödespositiv.

Av dessa 65 anställda finns tre idag i Göteborg och resten i Skåne. Men bolaget siktar nu på att öppna flera kontor.

– Vi är igång just nu och ska rekrytera en chef till Stockholmsverksamheten, säger Jon Carvell, som konstaterar att rekryteringsarbetet hittills har varit väldigt effektivt.

– Vi har inte haft en enda annons ute, utan vi har handplockat alla. Vi är en samling av ganska erfarna chefer från olika konsultbolag, säger han och räknar utöver sitt tidigare bolag HiQ även upp bolag som Epsilon, Sigma och Knowit.

Hur ser målsättningen ut, hur många är ni om ett år?
– Det är svårt att säga. Vi är väldigt styrda av att vi kan hitta rätt personer. Dessutom vill vi inte anonymisera konsulterna, utan vi vill att varje konsult ska vara väldigt viktig. Så vi kan inte plocka in hur många som helst, men jag ser samtidigt ingen anledning till att vi skulle hålla lägre tempo än tidigare.

Det senaste affärsområdet i konsultgruppen har fått namnet Iqore. Det bolaget kommer att ledas av Jenny Engström, som precis som Jon Carvell kommer från HiQ Öresund, där hon var kundansvarig. Det skriver nyhetstjänsten Rapidus.