Holiday Phone, som satsat på att erbjuda roamingfria tjänster för mobilsurf, samtal och sms i 30 olika länder, väljer nu att ta in en ny vd.

Emma Heimonen kommer närmast från startup-bolaget Mtrotter, som är en mobil reseplanerare. Dessförinnan har hon varit på spelföretaget Bwin.

Hennes uppdrag blir att ansvara för Holiday Phones fortsatta globala expansion. Hon ersätter grundaren Joacim Boivie, som varit vd sedan 2010. Han blir dock kvar i bolaget som styrelsemedlem.

– Jag älskar att resa och vet därför av personlig erfarenhet att vår tjänst behövs av resenärer över hela världen som önskar ta med sig sin uppkopplade livsstil på resan, utan att betala en förmögenhet. Tillsammans med vårt team här på Holiday Phone är jag övertygad om att vi kommer att nå fantastiska resultat, säger Emma Heimonen.

– Vi välkomnar Emma Heimonens erfarenhet och kunskap om branschen. Med hennes tidigare erfarenhet från startup-företag inom så väl mobil- som resebranschen har hon det strategiska tänket som krävs för att ta företaget till nästa nivå, säger Joacim Boivie.