Mikz, som är en mobil mötesplats för varumärken och människor, ägd av skånska it-profilen Dan Olofssons bolag Danir, drar nu igång ett riktigt prestigeprojekt.

Hittills har över 150 000 svenskar laddat ner Mikz-appen, trots att den startats upp utan någon större publicitet. Det ska det bli ändring på nu, då bolaget idag presenterar sin senaste satsning. Nu kommer nämligen Zlatan Ibrahimovic att öppna en egen kanal i Mikz, som är tänkt att vara fotbollsstjärnans officiella kanal till fansen.

– Med Zlatan Unplugged får jag en personlig kanal för mina åsikter, kommentarer och funderingar. Direkt till mina fans, utan filter. Det kommer att handla om fotboll, landslaget, PSG och livet runt omkring. I Zlatan Unplugged hittar du även Feedz och Momentz. Du kan också ta del av mina tankar innan och direkt efter match, före alla andra, säger Zlatan Ibrahimovic själv om projektet.

Han säger vidare att han även valt Mikz som sin plattform för att behålla rättigheterna till det material han publicerar, något som ”de andra stora onlinemedierna inte tillåter eller begränsar möjligheterna för”.

– Kanalen ger en personlig inblick i vardagen för en av fotbollens största världsstjärnor. Det är både glädjande och hedrande för oss att Zlatan valt Mikz som sin personliga kanal, säger Dan Olofsson om det nya projektet med sin jaktpartner Zlatan.

Mikz satsning på Zlatan-tv är ett led i bolagets storsatsning på den mobila tv-marknaden.

”Idag spenderar de flesta timtal i mobilen dagligen, och just därför har Mikz valt att ha fullt fokus här. Därmed öppnar vi nya möjligheter för företag och klubbar att ha en dialog med användarna – bygga relationer, ge erbjudanden och göra affärer. Vi är den enda aktör som samlar så många starka varumärken och låter konsumenten själv välja. Precis som Zlatan har sin kanal i Mikz, kan svenska företag och varumärken ha sina egna kanaler här”, skriver bolaget om sin satsning.

Mikz planerar samtidigt att satsa utomlands. Det första aktuella landet är det Zlatan-anpassade Frankrike, vilket beräknas ske om några veckor. Under 2014 finns även planer på ytterligare ett tiotal marknader.