Den rollen innehades tidigare av Stephan Andersson, som i september tog över som vd för hela Qbranch. Sedan dess har bolaget alltså letat efter en ersättare i rollen som vd för Qbranchs driftorganisation.

Den nya Qbranch Services-vd:n Fredrik Hesslevik kommer närmast ifrån CGI, där han sedan 2008 haft olika chefspositioner, senast som ansvarig för affärsenheten Enterprise Content Management. Han har även ett förflutet på Know IT, Amadeus Scandinavia, Travelport och Microsoft.

− Jag är övertygad om att det finns en position på marknaden för ett företag som Qbranch med genuin teknisk och affärsmässig kompetens inom drift och förvaltning och som samtidigt ligger i framkant när det gäller rådgivning, integration och utveckling av olika moln- samt hybridtjänster, säger Fredrik Hesslevik om sitt nya uppdrag, som han inledde nu i veckan.

− Vi är mycket glada att ha Fredrik ombord på Qbranch. Fredrik är dokumenterat stark på att bygga lag och nå resultat och jag ser mycket fram emot att följa hans resa här, säger hans företrädare Stephan Andersson.

Qbranch Services är Qbranchs drifts-och leveransorganisation, som utgörs av cirka 170 it-specialister och nätverkstekniker som håller till på Qbranchs huvudkontor på Lilla Essingen och Sköndal i Stockholm.