Grattis till priset! Hur känns det att få priset som Årets företagare i Sverige för alla kategorier och branscher?
– Oerhört roligt. Det känns som ett stort erkännande för det hårda arbete vi gör varje dag, och jag är stolt över att få representera mina medarbetare i detta. Jag tror att alla entreprenörer uppskattar det arbete som Företagarna lägger ner för lyfta upp svenska företags insatser och skapa förebilder. Det ger energi och inspiration att fortsätta utvecklas och växa.

Vem står bakom priset Årets företagare och när och hur fick du ta emot?
– Det är branschorganisationen Företagarna i samarbete med landets kommuner som står bakom priset, som vi fick ta emot den 11 oktober på en stor galafest i Stadshuset i Stockholm. Där hade jag näringslivsminister Annie Lööf till bordet, och hon ingav stort förtroende och var väldigt insatt i företagarnas verklighet och utmaningar.

Vem delade ut priset/utmärkelsen?
– Det gjorde näringslivsminister Annie Lööf och Monica Lindstedt, ordförande i Företagarna.


Hur såg konkurrensen ut, hur många var nominerade till finalen?
– Du måste först vinna för en stad, landskap och sedan för riket, så alla som var med hade vunnit två av dessa innan de kunde representera sina landskap i riksfinalen. Totalt var vi 21 finalister.

Hade du räknat med att få priset efter det att du vann deltävlingen som Årets företagare i Skåne 2013?


– Alla som deltar i riksfinalen har ju vunnit två deltävlingar, så alla var duktiga och drivna företagare. Det är klart man hoppas på att vinna, men vi var väldigt glada för att bara vara med på ett sådant fantastiskt arrangemang.

Varför fick du och företaget priset, vad var juryns motivering?
– Det är många faktorer som varit avgörande, jag tycker Juryns motivering beskriver anledningen på ett bra sätt:

"Hamdija Jusufagic är en entreprenör som på cirka tio år drivit upp företaget till det vi ser idag; ett växande företag där ledarskapet präglas av högt fokus på kunskap, mångfald och utveckling.
I ett tidigt skede såg och utvecklade han marknadens behov, med en stabil tillväxt som följd. Att ta tillvara på medarbetarnas idéer och synpunkter är en av hans ledstjärnor som lett till att verksamheten - att testa och kvalitetssäkra mjukvara, idag är den största i sitt slag i Sverige”

Har du och företaget fått några andra priser?
– Det har blivit en hel del genom året, senast under 2013 har jag fått priset som Årets Företagare i Malmö 2012, Årets Företagare i Skåne 2013, och nu senast Årets Företagare i Sverige 2013.Vad är System Verification för typ av företag, vad gör ni?
– System Verification är ett konsultbolag som kvalitetssäkrar mjukvara och utvecklingsprocesser i it-projekt för kunder inom Bank & Finans, IT, Telekom, Life Science, Industri, Fordon samt Försvarsindustrin. Våra konsulter är experter inom Quality Assurance och erbjuder analys, kravhantering, mjukvarutestning, utveckling och implementering av mjukvaruverktyg.

Var finns ni någonstans och hur många anställda har ni?
– Vi är drygt 185 medarbetare på kontor i Malmö, Göteborg, Stockholm, Köpenhamn och Sarajevo.