Myfc var ett av företagen, vars teknik demonstrerades för USAs president Barack Obama, när han var på KTH i Stockholm under sitt Sverigebesök.

En av produkterna som visades upp var Myfc Powertrekk, som alltså är en bränslecellsladdare som drivs av vanligt vatten och som genererar den elektricitet som behövs för att ladda exempelvis smartphones, gps eller andra portabla usb-kompatibla produkter.

– Myfc Powertrekk är en otroligt spännande och revolutionerande produkt, vilken passar väldigt väl in i Sibas sortiment då den kan användas till många av de produkter som vi erbjuder. Dess unika egenskaper och konstruktion bidrar till en av höstens kanske bästa innovativa bidrag för en bättre miljö, säger Sibas marknadschef Marina Davarinou.

– Det är fantastiskt roligt att äntligen kunna erbjuda denna produkt till alla. Energi från bränsleceller är pålitlig och genereras direkt. Dessutom påverkas inte laddningstid eller egenskaper av väder och ljusförhållanden. Energi från bränsleceller riskerar till skillnad från batterier inte att ladda ur med tiden vilket är en fördel, säger Myfc:s vd Björn Westerholm.