För ungefär tre år sedan tog Öjje Holt över som nordisk chef på Spotify. Men efter sommaren var hans resa på musiktjänsten över. Sedan dess har han snickrat på sin egen verksamhet.

– Jag klev av i augusti och har funderat lite på vad jag ska hitta på, säger han till IT24.

Fokus ligger på hans egna bolag Pergite, som han själv påpekar att det betyder ”framåt” på latin. Och det är i stort sett just framåt han blickar, med ett antal olika uppdrag av skiftande karaktär.

– Än så länge är jag öppen och flexibel. Jag hjälper bland annat olika kedjor att få en bättre digital närvaro. Så att det bli en bättre spegling av butiken på nätet, säger han och fortsätter exemplifiera:

– Sedan är jag just nu inblandad i en del andra saker, som ett antal startups som jag hjälper att få in kapital til bra idéer. Jag är även inblandad i en musikfestival och hjälper dem med organisationen. Sedan har jag en del annan konsultverksamhet.

Om man istället riktar blickarna bakåt och undrar varför han lämnade sin roll på Spotify svarar han så här:

– Jag hade varit där i nästan tre år, och har alltid haft en dröm om att starta eget. Spotify är grymt, men det är alltid roligare att köra själv. Det blir kul att testa vingarna och det blir roligt att styra över sin egen tid. Men det slutar väl säkert med att man jobbar dubbelt så mycket, säger han och skrattar.

Vem tar över efter dig?
– Det är Jonathan Forster, min gamla chef, som tagit över som nordisk vd om jag förstått det rätt.

Så du har inte fått sparken då?
– Nej, det har jag absolut inte fått. Det har varit en väldigt rolig tid där jag har varit med och lanserat Spotify i Danmark, Finland och Baltikum, och vi har även omorganiserat på säljsidan.