Att Enfo Zipper lägger ner sitt kontor inom klientinfrastruktur i Malmö innebär att ett 20-tal anställda sägs upp. Samtidigt meddelar bolaget att man gör en nysatsning i Stockholms- och Göteborgsområdet.

– Ett led i satsningen i Stockholm är att vi engagerat Microsofts förre vd Per Adolfsson som en strategisk rådgivare till Zipper. Per Adolfsson har ett starkt kontaktnät inom it-Sverige och kommer med sin gedigna komptens inom det område vi verkar, att kunna bidra till en kick-start i den omvandling vi står inför, säger Erik Brügge, tf vd på Enfo Zipper.

Enligt Enfo Sveriges vd Lars Aabol vill man inom bolaget affärsområde Zipper satsa stort på att tydliggöra och vidareutveckla sitt kunderbjudande genom, bland annat, fokusering på Stockholms- och Göteborgskontoret genom att koncentrera kompetenserna till de två största it-regionerna i landet.

Nedläggningen i Malmö berör bara affärsområdet Enfo Zipper. De övriga Enfo-affärsomdådena i form av Enfo Zystems, Enfo Pointer, och Enfo Zuite, berörs inte.

– Att vi avvecklar vår verksamhet inom infrastruktur i Malmö sker av två anledningar. Vi har dels haft en ekonomisk utmaning i Malmö och dels vill vi nu samla kraft för att växa och öka vår marknadsandel i Stockholm, säger Erik Brügge.