Genom förvärvet av München-baserade Sofort tar Klarna ett starkt grepp om den europeiska betalningsmarknaden i kampen mot rivaler som Paypal, Visa och Mastercard.

Enligt Financial Times betalar det svenska bolaget 150 miljoner euro för det tyska bolaget, en siffra som motsvarar ungefär 1,35 miljarder kronor.

Tillsammans kommer de båda bolagen ha 25 miljoner användare, vilket är ungefär 10 procent av den nordeuropeiska markanden, som enligt Financial Times omsätter runt 10 miljarder dollar per år.

– Det är inte längre galet att att säga att vi har en chans att bli den största självständiga betalningsleverantören i Europa, säger Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski till tidningen.

Köpet av Sofort innebär också att Klarna får tillgång till nya marknader, som Storbritannien, Italien, Frankrike, Spanien och Polen.

– Sofort ger ännu mer energi till Klarnas motor och kommer att hjälpa bolaget att utöka sina affärer i Tyskland, säger Michael Moritz, partner på Sequoia Capital, som är ett av riskkapitalbolagen som pumpat in pengar i det svenska betalningsbolaget.

Sebastian Siemiatkowski säger också till Financial Times att det i dagsläget inte finns några planer på att etablera sig på USA-marknaden, även om han medger att han tycker det är en spännande idé. Han säger också att riskkapitalbolagen bakom Klarna gärna ser att bolaget tar sig an Paypal på riktigt.

Klarna köper Sofort från majoritetsägaren Reimann Investors, som även äger Reckitt Benckiser och parfymbolaget Coty.