Efter 16 år lämnar nu koncernchef Claus Hougesen Atea. Ny koncernchef blir Steinar Sønsteby som närmast kommer från rollen som vice koncernchef. Han har jobbat i ledande positioner på Atea sedan 1997, bland annat som vd på Atea Norge och vd på Atea Sverige.

Claus Hougesen har haft koncernchefsrollen under de sju senaste åren och under hans ledning har omsättningen ökat till 22 miljarder norska kronor, lönsamheten fördubblats och antalet anställda ökat till 6 600 personer. Men efter totalt 27 år inom it-industrin har Claus Hougesen kommit fram till att han vill göra något annat – vad det blir får tiden utvisa.

– Det har varit en otroligt spännande tid och en utveckling som jag är ofattbart stolt över, säger Claus Hougesen i ett pressmeddelande.

Bolagets huvudägare och styrelseordförande Ib Kunøe säger så här om chefsbytet:

– Jag vill tacka Claus för den extraordinära insatsen och energin som han tillfört Atea under det unika partnerskapet som han och jag haft under 16 år. Atea är i dag den absoluta marknadsledaren inom it-infrastruktur i Norden och Baltikum. Steinar Sønsteby är den naturliga efterträdaren. Han har skapat stora resultat och han har kvalifikationerna och erfarenheten som krävs för att driva affärerna framåt med framgång.

Nu blir det alltså norskt i toppen i form av Steinar Sønsteby.

– Det är en ära att få förtroendet att bli koncernchef och jag har en stor respekt för utmaningen att ta över ledarskapet i ett företag som jag bryr mig så mycket om. Jag ser fram mot jobbet och fortsätta framgången. Mitt fokus kommande år är att fortsätta växa mätt i marknadsandelar och på ebitda-nivå, säger han.