Idag kom alltså beskedet att Ateas koncernchef sedan sju år tillbaka, Claus Hougesen, lämnar över stafettpinnen till vice koncernchef Steinar Sønsteby.

– Jag har varit 16 år i samma bolag, men allt har ett slut. Sådant är livet, säger Claus Hougesen.

Rent formelltt slutar han på onsdag efter att han har presenterat Ateas bokslut för 2013. men även om han lämnar koncernchefsrollen formellt då, så finns ett uppdrag kvar att sköta.

– Jag blir kvar som vd i Atea Danmark tills vi har hittat en ersättare. Det kan bli två veckor, två månader eller två kvartal, säger han.

Men jag antar att du har något nytt på gång, eller?
– Det säger alla, men jag har lovat min fru och mig själv att vi ska ta sex månader nu med tomt i kalendern. Jag är väldigt förtjust i cyklar, så det kan bli något som har med cykel att göra.

Blir det en comeback i it-branschen sedan, eller kommer du att byta bransch?
– Jag vet inte, men jag skulle gissa att jag kommer att göra något eget, men jag vet helt enkelt inte alls i dagsläget.

Hur känns det att lämna över?
– Det är en konstig känsla. Jag har varit här i 16 år. När jag började var vi 200 personer och omsatte ungefär 400 miljoner (danska) kronor. Idag är vi 6 600 personer och omsätter 22 miljarder norska kronor. Det har varit en fantastisk resa som jag är vanvettigt stolt över. Så det är verkligen en speciell dag idag, men jag känner samtidigt att jag lämnar över ett Atea som är i absolut toppform. Och jag lämnar över till en gutt som jag har jobbat nära i åtta år, och jag vet att han kommer att driva vidare bolaget på ett väldigt bra sätt.