Med en egen app till IOS och Android, och över 9000 svenska titlar samt ett brett utbud av danska och engelska titlar, i högsta hugg inleder Elgiganten sin era som bokhandlare när kedjan börjar sälja e-böcker.

Elgiganten säger att steget från hemelektronik, kök och vitvaror till e-böcker är mindre än det kan tyckas vara.

– Efterfrågan på surfplattor och smartphones har vuxit enormt det senaste två åren och vi möter dagligen kunder i våra varuhus som efterfrågar innehåll till deras nya produkter. Idén om att erbjuda e-böcker har funnits en tid och nu är vi äntligen där, säger Mark Hammarberg, försäljningschef Data på Elgiganten, som säger att det oavsett ålder och intresse ska finnas mycket att välja mellan.

– Surfplattan tilltalar hela familjen och därför känns det extra bra att vi nu kan erbjuda en innehållstjänst som riktar sig lika brett. Med e-böcker kan vi erbjuda surfplattor med innehåll direkt från start och det ger en helt annan upplevelse för kunderna, säger Mark Hammarberg.

Priset på böckerna kommer att variera mellan 69 och 125 kronor, men där finns även en fyndsektion med populära titlar för endast 25 kronor.