Men om vi struntar i den mer filosofiska diskussionen om e-sport och istället tittar på tillväxt och utveckling blir det lite enklare. Ett mått är prispengarna som delas ut vid Dreamhacks olika e-sporttävlingar. 2011 var det drygt två miljoner, förra året var det över fem. I år blir det betydligt mer. Under de sammanlagt 29 dagar som Dreamhack sände e-sport förra året konsumerades totalt 15 miljoner tittartimmar. Det är en ökning med, håll i dig nu, 576 procent jämfört med 2011.

Bakom detta ligger inte i första hand samarbetet med etablerade tv-kanaler utan strömmade tv-sändningar, främst via streamingtjänsten Twitch.

– Problemet för e-sport har varit att det inte passar in i tablå-tv. Matcherna kan pågå i flera timmar och det finns heller ingen bestämd tidsram för matcherna, därför är de svåra att planera in tablåer. När vi sänt i vanlig tv har vi gjort det när tv-tiden inte är så dyr och man inte måste vara så noga med när det slutar, förklarar Robert Ohlén.

– Men genom att sända direkt i streamad tv på nätet kommer vi förbi allt det där. Vi kan gå direkt till tittarna och behöver inte bry oss om schemalagda tablåer. Det är där barn och ungdomar finns idag, de kollar inte vanlig linjär-tv.

Om det funkar? Ett mått är antalet startade strömningar, det vill säga hur många gånger någon börjar titta på en sändning streamad e-sport. För Dreamhack var siffran 36 miljoner under förra året. Och varje startad strömning pågick i snitt en halvtimma.

Totalt räknar Dreamhack med 2,5 miljoner unika tittare. Det är inte bara en ansenlig summa; ur ett rent marknadsperspektiv sitter Dreamhack dessutom på något alla mediebolag är ute efter: nämligen tv-sändningar som når åldersgruppen 15- till 25-åringar. Även om både yngre och äldre tittar - och andelen äldre snabbt växer - är det i detta ålderspann åtta av tio tittare finns i dag.

Vilket i sin tur är förklaringen till att Dreamhack tillsammans med MTG och TV6 byggt en e-sportstudio i Västberga i Stockholm som invigs nästa vecka. Samtidigt satsar man ännu större på sin egen internationella e-sportliga, Dreamleague för Dota 2 och Dreamhack Open med StarCraft 2. Ytterligare spel är på gång i den senare. Indelningen mellan ligor, tävlingar och så vidare har sin logik, men är svår att greppa för den som inte är insatt. Det är kanske inte heller så viktigt här; det som däremot är avgörande med satsningen är att Dreamhack nu kan öka sina tv-sändningar från 29 dagar till 120. Med andra ord: Dramatiskt många fler tv-timmar som når världens kanske mest eftertraktade målgrupp.