I samband med köpet flyttar de två anställda i Appnet över till det nya bolaget samtidigt som ytterligare ett ytterligare några personer anställs till Candidators nya Stockholmskontor.

– Vi kommer också flytta över några Candidator-anställda från Alingsås till det nya kontoret i Stockholm, säger Johan de Verdier, vd på Candidator.

– Appnet är ett mycket välskött företag med mycket nöjda kunder och medarbetare. De har en företagskultur och inställning till kunder som påminner väldigt mycket om vår på Candidator, säger han vidare.

Appnet med huvudkontor i Täby strax utanför Stockholm, grundades 2001 och levererar framför allt it-drifttjänster till studieföretag. Bolaget har två anställda och en omsättning på cirka 11 miljoner kronor.

Appnets viktigaste kunder är Medborgarskolan, Studieförbundet Vuxenskolan och Studieförbundet Bilda.

Appnets ägare Robert Malmberg fortsätter att vara ansvarig för bolaget i Candidators namn i Stockholm, där han också kommer att ingå i Candidators ledningsgrupp.

– Appnet har kommit till en punkt där det naturliga steget för att kunna utveckla och leverera ännu bättre kvalitet är att ingå i en större organisation. Det känns därför fantastiskt bra att vi kommit överens om att bli en del av det bolaget och jag är säker på att såväl kunder som medarbetare kommer att se ett stort värde av denna överenskommelse, säger Robert Malmberg, vd på Appnet.