I slutet av förra året öppnade det svenska betalningsbolaget plånboken på vid gavel när man köpte tyska Sofort. Prislappen uppgavs ligga på 150 miljoner euro, eller dryga 1,3 miljarder kronor.

Idag meddelar Klarna att bolagets investerare går in med en stor del av köpesumman. Kapitaltillskottet, där bolag som Sequoia Capital, General Atlantic och Atomico finns med, ligger på 90 miljoner euro, vilket motsvarar knappt 800 miljoner kronor. Enligt Klarna är pengarna till för just betalningen av Sofort.

– Den här tilläggsfinansieringen är ett bevis på förtroendet för Klarnas långsiktiga vision att bli världens favoritsätt att betala. Tillsammans med Sofort blir vi den ledande självständiga europeiska betalningsaktören och vi ska nu öka tillväxten ytterligare. Vi är väldigt stolta över att våra existerande investerare fortsätter att stödja Klarna så här, säger vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski.

Förvärvet slutfördes tidigt i mars, och innebar att de båda bolagen nu tillsammans går under namnet Klarna Group. Enligt ett pressmeddelande används deras tjänster av 25 miljoner konsumenter och 45 000 e-handlare i 14 länder.