Efter det tunga fjolåret, som bland annat innebar att ett sparprogram sjösattes och att kontoret i Norrköping lades ner, ska Caperio nu kapa bort ännu fler tjänster.

I ett mejl till de anställda som IT24 har tagit del av skriver bolaget att man ”tittat på olika åtgärder” men att man ”med anledning av det ekonomiska läget, fattat beslutet att göra förändringar i våra organisationer i Bromma och Göteborg. Och att göra förändringar i organisationen innebär sannolikt i detta läge uppsägningar, eftersom omorganisationen kommer att medföra arbetsbrist”.

Förhadlingar med facket har inletts. Caperio konstaterar att målet är att vara klara med omorganisationen senast den 30 april.

Totalt handlar det om cirka 20 tjänster som ska bort och det är alltså kontoren i Stockholm och Göteborg som framför allt drabbas den här gången.

Caperio konstaterar också att de två första månaderna under 2014 inte har motsvarat förväntningarna. Vd Christer Haglund säger dock att en del av de besparingsåtgärer som gjorts nu kommer att märkas tydligare.

– Q1 blir okej, i alla fall väsentligt bättre än förra året, säger han om inledningen på året.

– Mars var lite bättre och det ser bättre ut framåt. Vi har 17 slutlöner nu i mars, så vi går in i Q2 med väsentligt lägre kostnadsmassa och affärsläget ser bättre ut för de närmaste kvartalen.

Christer Haglund svarar så här på var de 20 tjänsterna ska tas bort.

– Vi kommer att dra ner där vi har en lite sämre affär just nu. Konsultbeläggningen är inte uppe på rätt nivåer, och i och med att vi vill jobba mer med managerade tjänster blir det mindre och mindre styckbeställningar. Målsättningen har varit att skära ner på antalet transaktioner och fakturor.

Caperio har brottats med lönsamhetsproblem länge nu och har tidigare dragit ner en hel del. Efter de stundande nedskärningarna säger Caperio-vd:n att bolaget kommer att vara mellan 170 och 175 personer, från att ha varit uppe på 220 som mest.

Är det färdigvarslat nu?
– Ja, jag tror att det här är sistan svängen. Så känns det.