Det australiensisk-svenska bolaget Neon Stingray har sedan tidigare haft sin plattform, som hjälper video-on-demand-tjänsten SF Anytime att streama till olika enheter, hos Ipeer.

Nu har man även valt att flytta SF Anytimes webb- och e-handelsservrar till Karlstadbolaget med motiveringen att det gav en ”bättre prisvärdhet jämfört med många andra inklusive Amazon”.

Hos Ipeer ligger miljön nu på en dedikerad hårdvara med lastbalanserade Dell-servrar, virtualiserade med Microsoft Hyper-V. Flytten avslutades nu under mars och i och med den ligger hela SF Anytime-tjänsten förutom cdn-delarna – som ligger hos Level3 och Akamai – hos Ipeer.

– Idag kan man ofta bara välja mellan molntjänster med begränsad personlig support eller mindre företag med liten skalbarhet. Här gillar jag Ipeers annorlunda kombination av en stabil och kraftfull hostingmiljö och en utmärkt support där man kan få det stöd man behöver av experter inom nätverk, servrar och lastbalansering. Med fem års god erfarenhet av Ipeer slog de många alternativ, bland andra Amazon som skulle blivit betydligt dyrare, säger Per Atterving, ansvarig för Managed Services på Neon Stingray.

– Neon Stingray är fantastiskt duktiga specialister inom ett oerhört spännande segment när TV Anywhere-lösningar hela tiden efterfrågas till ständigt flera enheter. På Ipeer är vi är mycket stolta att de nu under ett halvt decennium kontinuerligt valt att växa hos oss, när en upphandling i hård konkurrens skett vid varje steg, säger Ipeers vd Johan Hedlund.