Det är inte bara en ny vd som plockats in när OP5 nu väljer att rusta för att växa i andra länder, inte minst kastar bolaget tydliga blickar mot den amerikanska marknaden.

Tom Nyman från största ägaren Pod Investment, som äger 35 procent av bolaget, klev in som ny styrelseordförande vid årsskiftet. Och han har utöver att rekrytera en ny vd även plockat in två amerikaner i styrelsen.

– Vi har fått in Doug Rogers från Solarwinds, som är fantastiskt kul att få in i styrelsen. Vi har dessutom fått in Lonnie Schilling, som är vd på Birdstep och tidigare har jobbat på Cisco, säger han och konstaterar att bolaget står väl rustat för nästa resa.

– Vi har en spännande styrelse med bra bas av svenska ledamöter samt två amerikaner som kan stötta internationaliseringen. USA är en jätteviktig marknad för oss. Vi har en stark nordisk bas, och viss verksamhet i Tyskland idag, men även en viss andel kunder i USA.

Tom Nyman säger att rekryteringen av Daniel Maurer som vd också är gjord utifrån bolagets expansionsplaner, eftersom han gjort en liknande resa på Episerver. Och Daniel Maurer själv är inne på samma linje och säger att han ser fram emot det nya uppdraget.

– När jag slutade på Episerver efter tio år visste jag vad jag ville göra i nästkommande jobb: leda ett mjukvarubolag som var i en tidigare fas. Episerver gick från att vara nio personer 2000 till att bolaget var på väg att börsnoteras 2010. Det var en remarkabel resa och den resan med tillväxt och nya marknader vill jag ta med mig och hitta andra uppdrag för att tillvarata det jag lärt mig, säger Daniel Maurer och fortsätter:

– Jag fick en förfrågan att titta på OP5, som är ett svenskt mjukvarubolag med ambitioner och som har en del utmaningar som jag hoppas kunna hjälpa till med. Med mina erfarehtener hoppas jag kunna gena i någon liten kurva här och där.

Ser ni USA som en nyckelmarknad?
– För oss är det en viktig marknad. Vi finns redan där idag med kunder och partners och det vill vi utnyttja och ta ett rejält kliv.

Vad ser ni som nyckelfaktorer för att lyckas?
– En sak som vi tittar på är att erbjuda produkterna som en tjänstebaserad lösning. Det är en viktig detalj för att nå en global marknad. En tjänstebaserad lösning kräver ingen lokal närvaro för att sälja.

När det gäller lokal närvaro och en eventuell etablering av ett USA-kontor säger styrelseordförande Tom Nyman så här:

– I dagsläget har vi verksamhet i Norden, men om vi tittar framåt, och om det går bra så är svaret ja.