Jeeves, som har huvudkontor i Stockholm, men som numera ägs av Battery Ventures, öppnar plånboken och köper sin schweiziska kollega Solvaxis. Enligt bolaget är köpet ett led i en strävan att bli ”Europas främsta leverantör av marknadsledande affärsprogramvara för företag”.

– Solvaxis, ledare på den schweiziska marknaden, passar väl in i Jeeves växande portfölj av produktlinjer för affärssystem. Solvaxis stöds av en mycket tillfredsställd kundkrets samt består av ett synnerligen begåvat team av produktexperter och branschkunniga medarbetare, säger Jeeves vd Jeff Tognoni om nyförvärvet i ett pressmeddelande.

Hur mycket Jeeves får betala framgår inte. Jeff Tognoni tror att båda bolagen kommer att dra fördel av sina kombinerade tillgångar.

– Allt är stärkt, allt från bredden och djupet av vår industriexpertis till vårt internationella avtryck. Kombinationen skapar omedelbart en utökad distributionsplattform, varvid både Solvaxis och Jeeves har möjlighet att expandera till nya marknadssegment och geografier, säger han.