Teliasonera köper 7 procent av aktierna i hörlursbolaget Zound Industries för 30 miljoner kronor.

För telekomoperatören är investeringen ett led i att skapa paketlösningar där designade hörlurar, högtalare och andra ljudtillbehör säljs tillsammans med abonnemang.

Det nya partnerskapet ger dels Teliasonera tillgång till Zound Industries varumärken, dels till de nätverk av formgivare, samarbetspartners och konstnärer som utvecklar produkterna.

Med Apples köp av Beats i åtanke säger Zounds medgrundare och högsta chef Konrad Bergström så här om Telias satsning:

– Det är en tydlig trend att mobiltillbehör med hög kvalitet blir allt viktigare. Ryktet om att Apple köper Beats by Dre är ett bra exempel på detta. Zound Industries var först med att förvandla hörlurar till en modeaccessoar, säger han.

– Tack vare affären med Teliasonera kan vi som ett av de första företagen nu erbjuda paketlösningar anpassade till en allt mer modeinriktad livsstil.

– Affären är ett perfekt tillfälle för oss att skapa en relation till modemedvetna mobilanvändare. Våra fyra varumärken´Urbanears, Marshall Headphones, Coloud Headphones och Molami har alla uppmärksammats stort av modeindustrin världen över. Genom att kombinera Teliasoneras och Zound Industries styrkor kan vi tillsammans skapa många nya möjligheter, fyller Zounds vd Pernilla Ekman i.

Så här säger Teliasonera om beslutet att gå in med 30 miljoner kronor i ett hörlursföretag:

– Att investera i Zound Industries är ett led i en strategi där vi arbetar med partnerskap för att tillgodose en alltmer uppkopplad och modeinriktad livsstil, säger Lars Roth, investeringsansvarig på Teliasonera om vad som lockar med Zound.

– Vi strävar alltid efter att ge våra kunder den allra bästa användarupplevelsen och musik är otroligt viktigt för många människor. Men för att kunna erbjuda en riktigt bra musikupplevelse krävs inte bara en god täckning utan även enheter och tillbehör med hög kvalitet. Zound Industries hörlurar och högtalare är både lättanvända och har ett fantastiskt ljud.