Förvärvet av utvecklingsavdelningen innebär att Qgroup tar över såväl personal som kundåtaganden. I och med köpet får bolaget in ny kompetens inom effektkartläggning, backend-utveckling och frontend-utveckling.

Qgroup drogs igång 2012. Koncernen är idag representerat genom tio specialiserade dotterbolag i de tre storstadsregionerna Malmö, Göteborg och Stockholm, och sysselsätter idag 98 personer som jobbar med mjukvaruutveckling.

– Genom att göra ett förvärv av ett redan väl etablerat utvecklingsteam med befintliga kundåtaganden stärker vi vår närvaro rejält i Helsingborgsregionen. Vi ser stora möjligheter till gemensam bearbetning av nya marknader och regioner, det ska bli spännande att göra ännu större avtryck i branschen tillsammans med IXX, säger Qgroups vd och koncernchef Jon Carvell.

IXX har 45 anställda och kontor i Ängelholm, Helsingborg, Landskrona och Malmö. Enligt IXX stärker samarbetet med Qgroup möjligheten att långsiktigt kunna erbjuda specialistkompetens inom mjukvaruutveckling.

– Vi är väldigt glada att ha funnit en likasinnad partner för att långsiktigt kunna erbjuda både våra medarbetare och kunder inom utvecklingsområdet en intressant framtid. Qgroup är helt fokuserade på den nischen och har den kraft som behövs för att ta vårt utvecklingserbjudande till en annan dimension, säger vd Mattias Christensson.