Det är det nystartade bolaget Nordisk IT tar över en del av Caperios produktförsäljning. Det nya bolaget är ett nybildat systerbolag till det mer väletablerade licensbolaget K3 Nordic.

– Detta är en spännande utveckling för koncernen, säger K3:s vd Håkan Svanberg, som genom sitt bolag Svanberg & Co Utveckling äger och driver flera företag, däribland K3 Nordic.

– Vi har fört en dialog ett antal månader och nu tar vi över Caperios kunder.

Caperios vd Christer Haglund har tidigare varit tydlig med att han, i bolagets strävan att tjänstefieras, vill göra sig av med det han kallar småordrar. Nu har han alltså hittat en köpare.

Med en så tydlig vilja att sälja kan man tänka sig att han Håkan Svanberg fick ett fyndpris. K3-vd:n vill inte avslöja hur mycket han fick betala, men han låter inte helt missnöjd.

– Det är en bra tajming när ett företag känner att det inte vill behålla en verksamhet. Jag uppfattar det inte som dyrt, men ett skäligt pris kan man kalla det.

Håkan Svanberg uppskattar att den nya verksamheten omsätter mellan 30 och 35 miljoner kronor, med kunder utspridda över hela Sverige. Det handlar inte om att ta över någon personal från Caperio. Enligt Håkan Svanberg kommer två personer att anställas för den nya verksamheten, som kommer att vara placerad i Örebro.

Det nya bolaget kommer marknadsföras under namnet Nordit.se.