E-handelssajten har valt en VMware-driftplattform med anpassad hård- och mjukvara hos Ipeer, för sin e-handel och webb. Enligt Lyko krävs det en plattform med ökad kraft, skalbarhet och redundans för att rodda e-handlarens 23 000 olika artiklar.

– Lyko är ett lysande och modernt e-handelsexempel, ett familjeföretag av frisörer som gör allt för sina 400 000 kunder. De vet exakt vad nedtid kostar och det är inte ett alternativ, därför har de valt en skalbar lösning med tillgång till expertsupport dygnet runt, säger Ipeers vd Johan Hedlund i ett pressmeddelande.

– Lyko ska erbjuda kunderna det största sortimentet skönhetsprodukter med spännande kampanjer och snabba leveranser. Vår snabba växt, stora sortiment och Apptus relevansmotor som optimerar sajtinnehållet individuellt vid alla våra 700 000 månatliga besök ställer höga krav på plattformen. Vi är väldigt nöjda med Ipeer och imponerade över deras flexibilitet, här finns utrymme, kompetens och lösningar, säger Rickard Lyko, vd på Lyko Hair.