Softronic har tecknat ett nytt driftavtal med ytterligare sju arbetslöshetskassor.

Softronic har sedan tidigare avtal med a-kassor. Den här gången är det Journalisterna, Hotell och Restaurang, Elektrikerna, Svensk Handel, Hamnarbetarna, Säljarna och Kommunal som vänder sig till konsultbolaget.

– Softronic kombinerar lång och stark branscherfarenhet med ett stort kunnande inom drift av denna typ av verksamhet. Det är vår långa erfarenhet och stabila drift som gjort att vi har fördubblat antalet kunder inom detta strategiska segment. Vi är stolta över uppdraget och ser fram emot ett framgångsrikt och utvecklande partnerskap, säger vd Anders Eriksson i ett pressmeddelande.

Softronic har i och med det nya avtalet fördubblat sin nuvarande drift av arbetslöshetskassor. Kommunal, med cirka 540 000 medlemmar, är den största av de nya kunderna.

– Vi ser fram emot att få fördjupa vår relation med Softronic som vi upplever som både stabila och innovativa. Sedan tidigare har vi lagt en stor del av indataleveransen hos Softronic och vi tar nu ytterligare ett steg. Valet av Softronic som leverantör är strategiskt och vi hoppas på en långsiktig relation, säger Alexander Löfgren, utvecklingschef på Kommunals a-kassa.