Konsultbolaget Lexicon IT-konsult fortsätter rekrytera. Nu stärker bolaget sitt gäng i västra Sverige med regionchefen Teresa Utkovic. Hon kommer närmast från Fujitsu, och har även ett förflutet på Logica/CGI. Hennes uppdrag blir att öka expansionstakten i Göteborg ytterligare.

– Lexicon IT-konsult har sedan några år funnits etablerad som en spelare i regionen. Det ska bli oerhört kul att tillträda rollen som regionchef och ta ansvar för bolaget och få bli en del av att fortsätta utveckla verksamheten mot de högt uppställda mål man har satt upp, säger Teresa Utkovic, som får den officiella titeln regionchef för Lexicon IT-konsult Väst när hon tillträder den 1 september.

Teresa Utkovic har inte bara ett förflutet i branschen. Hon har också spelat i handbollslandslaget. Totalt har hon spelat på elitnivå under cirka 15 år, av vilka fem år har varit som utlandsproffs. Hon har även deltagit i Champions League samt blivit svensk mästare med Sävehof.

– Teresas drivkrafter är att sälja, utveckla nya affärer och generera kundvärden och har en erkänd förmåga att förstå kundernas utmaningar, till att omsätta nya tekniktrender till konkreta verksamhetsresultat. Teresas ledarskap är fokuserat och resultatorienterat med förmågan att få sin organisation och medarbetare att arbeta mot gemensamma och utmanande mål, mycket tack vare sin idrottsliga bakgrund. Vi är mycket glada att ha Teresa ombord och står i och med detta ännu bättre rustade för att fortsätta utveckla vår verksamhet i enlighet med våra höga ambitioner, säger Fredrik Jacobsson, Koncernchef Lexicon IT-konsult i ett pressmeddelande.