Investeringen i det svenska bolaget sker under ledning av Silicon Valley-investeraren Founder.org och Stockholmsbaserade Moor.

Volumentals mjukvara används för att scanna av människokroppen med hjälp av enkla 3d-djupkameror. Den molnbaserade plattformen gör sedan att man kan skapa produkter som är skräddarsydda efter den scannade kroppen.

I samband med kapitaltillskottet inleder startupbolaget även ett projekt tillsammans med Intel. Ett projekt som använder 3d-djupkännande bärbara datorer för att individanpassa skor demonstrerades på Intel Developer Forum i San Francisco igår.

Volumentals vision är en framtid där all tillverkning är helt individualiserad och lokal, och planerar att använda investeringen för att fortsätta stärka teamet och lansera sina första produkter på resan mot den visionen.

− Nästa våg av konsumentval kommer att drivas av masskundanpassning och möjliggöras av online-konfigurationstekniker som 3d-scanning. Volumental är absolut den bästa av de bästa inom teknik och produktifiering runt 3d-visualisering. Vi är mycket glada över att arbeta med Volumental och hjälpa världen omkring oss förvandlas från one size fits all till individanpassning för alla, säger Michael Baum på Founder.org.

Mikael Moreira från Moor, som är Rovio Entertainments ordförande Kaj Heds riskkapitalbolag, kommenterar kapitaltillskottet så här:

− Det är en enorm marknad som skapas inom kundanpassning av produkter och vi tror att Volumental har den exceptionella talang, produktingredienser, och vision som behövs för att bygga denna marknad. Vi är verkligen ivriga att börja arbeta tillsammans med hela Volumentals team.