Landshypotek, som sedan 2013 är en bank nischad mot lands- och skogsbruk, har valt att byta it-drift-leverantör till Qbranch.

Avtalet innebär att Qbranch tar ett helhetsåtagande för Landshypoteks serverdrift samt för att driften av alla affärskritiska it-system som exempelvis SAP samt att se till att Landshypoteks internetbank fungerar.

Qbranch ansvarar dessutom för klientdriften för Landshypoteks cirka 200 anställda på 19 platser i Sverige.

– Affären med Landshypotek ökar vårt åtagande inom en bransch där it är mycket affärskritisk vilket borgar för att vi lyckas i vårt mål att leverera it-tjänster och drift till kunder som ställer högsta tänkbara krav på tillgänglighet och it-system som alltid fungerar, säger Qbranchs vd Stephan Andersson.

– Landshypotek breddar nu sitt utbud och är på väg att bli en fullsortimentbank som behöver vara tillgängliga dygnet runt. Qbranch är inte en traditionell driftpartner utan jobbar mer kundnära och leveransfokuserat. De är specialister på it-infrastruktur och tillhandahåller smarta, skalbara tjänster och dygnet-runt-övervakning. Detta gör oss till en bra matchning, säger Landshypoteks cio Per-Olof Sandberg i ett pressmeddelande.