Viridis IT, med 43 anställda, jobbar framför allt med datacenter, managed services och molnlösningar, där man främst har partnerskap med bolag som Citrix, Dell, Microsoft och VMware.

Bolaget har även funnits med som snabbväxare både 2013 och 2014 när tidningen Dagens Industri listat svenska snabbväxande företag.

De båda bolagen skriver i sitt gemensamma pressmeddelande att man har valt att inte kommentera prislappen för affären.

– Detta är en offensiv affär som stödjer våra ambitiösa utvecklingsmål, inte minst inom datacenter- och it-lösningar där Viridis IT har djup konsultkunskap och ett heltäckande managed services-koncept. Dessutom kompletterar Viridis IT:s datacentererbjudanden TDC:s lan- och wan-lösningar. Viridis IT:s tillväxt har varit imponerande och med våra kunder och produktportfölj finns alla möjligheter för den att fortsätta, säger TDC Sveriges vd Erik Heilborn i en kommentar.

– Detta är något av en perfect match för oss. TDC har en lång historia inom telekom till företag och offentlig sektor med en gedigen kundlista och bolagets bredd kompletterar vår spetskompetens inom molntjänster och datacenter. Det är en spännande affär som öppnar enorma möjligheter, inte bara för våra kunder genom ett ännu bredare erbjudande. Men även för oss själva och våra partners när vi nu kan erbjuda våra lösningar i hela Sverige, säger Viridis IT:s vd Stefan Andersson i pressmeddelandet.